Skip to main content

Everton FC Inhoud Geschiedenis Erelijst Eindklasseringen Selectie 2018/19 Everton in Europa Bekende (oud-)spelers Trainer-coaches Bijnaam Externe link NavigatiemenuOfficiële websiteFellaini voor recordbedrag naar EvertonEverton verandert clublogo opnieuw na protesten fansMartinez wil met Everton Champions League inEverton neemt Lukaku over van ChelseaKoeman nieuwe trainer van Engelse subtopper EvertonEverton koestert nieuwe schoolmeester KoemanRonald Koeman ontslagen bij EvertonEverton na gelijkspel tegen Chelsea nog altijd ongeslagen onder AllardyceEverton zet trainer Allardyce op straatEverton FC

Everton FC


EngelsevoetbalclubLiverpoolStanley ParkAnfield RoadLiverpoolGoodison ParkDixie DeanMerseyside-derbyjaren tachtigHoward KendallFA Cup1985Europacup IIDe KuipRapid WienGary LinekerNeville SouthallPeter ReidGraeme SharpTrevor Steven1995FA CupJoe RoyleManchester UnitedPaul RideoutMike Walkerseizoen 1995/96SupercupBlackburn RoversVinny Samwaysseizoen 2008/09Marouane FellainiStandard Luikseizoen 2012/13David MoyesPrince Rupert's TowerLatijnseseizoen 2013/142013Roberto MartínezWigan AthleticManchester UnitedAlex Fergusonseizoen 2012/13Verenigd KoninkrijkIerland30 juli2014Romelu LukakuChelseaseizoen 2013/1414 juni2016Ronald KoemanSouthamptonErwin KoemanJan KluitenbergRoberto Martínezseizoen 2015/16Premier Leagueseizoen 2016/17Tottenham HotspurLeague CupYeovil TownWayne RooneyManchester United22 oktober2017ArsenalUEFA Europa LeagueManchester UnitedJosé MourinhoDavy KlaassenAFC AjaxGylfi SigurdssonSwansea CitySam AllardyceEngelse nationale teamArsenalAston VillaBournemouthBrighton & Hove AlbionBurnleyChelseaCrystal PalaceEvertonLeicester CityLiverpoolManchester CityManchester UnitedNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatfordWest Ham UnitedWolverhampton












Everton FC




Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie






Naar navigatie springen
Naar zoeken springen



















Everton


Goodisonview1.JPG
NaamEverton Football Club
Bijnaam
The Toffees, The Blues
Opgericht1878
Stadion
Goodison Park, Liverpool
Capaciteit39.572
Voorzitter
Vlag van Engeland Bill Kenwright
Trainer
Vlag van Portugal Marco Silva
Competitie
Premier League




















Thuis
















Uit






Geldig voor 2019/20




Portaal  Portaalicoon  

Voetbal

Everton is een Engelse voetbalclub, die in 1878 werd opgericht door leden van de St. Domingo School uit Liverpool, die de club dezelfde naam gaven. Men ging spelen op een veldje in Stanley Park. In 1879 werd de naam veranderd in de huidige naam: Everton Football Club. Van alle Engelse voetbalclubs heeft Everton FC het vaakst op het hoogste niveau gespeeld, 110/114 keer.




Inhoud





  • 1 Geschiedenis


  • 2 Erelijst


  • 3 Eindklasseringen


  • 4 Selectie 2018/19


  • 5 Everton in Europa


  • 6 Bekende (oud-)spelers

    • 6.1 Nederlanders


    • 6.2 Belgen



  • 7 Trainer-coaches


  • 8 Bijnaam


  • 9 Externe link




Geschiedenis


In 1878 speelde de jonge club ook haar eerste wedstrijd, die met 6-0 werd gewonnen. In 1883 verhuisde de club naar een veldje aan Priory Road maar niet lang daarna verhuisde de club naar Anfield Road. Daar begonnen de successen voor Everton. In 1888 was het een van de 'Founding Members' van de Football League en in 1891 werden ze voor de eerste keer kampioen. Een jaar later vertrok de club echter van Anfield Road na een ruzie met de eigenaar van het veld (die dat jaar een nieuwe club oprichtte: Liverpool). Everton vertrok naar Goodison Park, waar ze nog steeds zit.


Tussen 1925 en 1938 speelde Dixie Dean bij Everton. In 431 wedstrijden voor de club scoorde hij 377 doelpunten. In maart 1980 stierf Dixie Dean op de tribune van Goodison Park tijdens de Merseyside-derby tussen Liverpool en Everton.


Midden jaren tachtig was Everton een van de grootmachten van het Engelse voetbal. Onder leiding van trainer-coach Howard Kendall werd twee keer het kampioenschap behaald (1985 en 1987) en de FA Cup gewonnen (1984). In 1985 werd de Europacup II gewonnen, door in De Kuip Rapid Wien met 3-1 te verslaan. De jaren tachtig waren de tijden van onder anderen Gary Lineker, Neville Southall, Peter Reid, Graeme Sharp en Trevor Steven.


In 1995 won Everton voor de vijfde keer de FA Cup. De ploeg van trainer-coach Joe Royle versloeg in de finale Manchester United met 1-0. Paul Rideout scoorde. De zege was opmerkelijk, want Everton vocht driekwart van het seizoen tegen degradatie. Trainer Mike Walker moest wegens de slechte prestaties in november vertrekken. Met diens vervanger Royle won Everton aan het begin van het seizoen 1995/96 ook de Engelse Supercup dankzij een 1-0 overwinning op landskampioen Blackburn Rovers. Het enige doelpunt kwam op naam van Vinny Samways.


Aan het begin van seizoen 2008/09 trok Everton vlak voor het verstrijken van de transferdeadline Marouane Fellaini aan voor recordbedrag. De op dat moment 20-jarige Belgisch international kwam voor 18,5 miljoen euro over van Standard Luik. Nooit eerder legde Everton een dergelijk hoog bedrag voor een speler neer. Fellaini, die bovendien de duurste Belg ooit is, tekende in Liverpool een contract voor vijf seizoenen[1].


Het seizoen 2012/13 was het elfde en laatste seizoen onder leiding van de Schotse coach David Moyes, die afzwaaide met de zesde plaats in de eindrangschikking. Eind mei had de clubleiding excuses aangeboden aan de aanhang voor het aanpassen van het clublogo. De fans reageerden furieus toen het nieuwe beeldmerk werd gepresenteerd. Daarin was de befaamde Prince Rupert's Tower gemoderniseerd en de Latijnse slogan Nil Satis Nisi Optimum (Alleen het beste is goed genoeg) verwijderd. Het leidde tot een petitie die door meer dan 22.500 mensen werd ondertekend. "Onze welgemeende excuses", reageerde Everton op de eigen website naar de supporters. "Het is duidelijk dat jullie betrokken wilden worden in onze plannen." De club besloot na te gaan of het logo voor het seizoen 2014/15 opnieuw kan worden veranderd. Voor het seizoen 2013/14 was dat niet meer mogelijk.[2]


In de zomer van 2013 trok Everton een nieuwe trainer aan in de persoon van Roberto Martínez. De Spaanse coach kwam over van Wigan Athletic en tekende een vierjarig contract bij de tweede club uit Liverpool[3] Martinez was op Goodison Park de opvolger van Moyes, die bij Manchester United op zijn beurt weer de opvolger is van zijn legendarische landgenoot Alex Ferguson. Met Wigan won met Martinez de FA Cup in het seizoen 2012/13, maar degradeerde de club wel uit de Premier League. Hij was de eerste trainer bij Everton die niet afkomstig was uit het Verenigd Koninkrijk of Ierland. In zijn eerste seizoen leidde Martinez de ploeg naar de vijfde plaats in de Premier League.


Op 30 juli 2014 noteerde Everton een nieuw record, toen de club Romelu Lukaku verloste van diens uitzichtloze situatie bij Chelsea. De Belgische aanvaller stapte definitief over naar Everton, dat hem in het seizoen 2013/14 al huurde van Chelsea. De ploeg uit Liverpool betaalde een recordbedrag van 35 miljoen euro voor de 'Rode Duivel', die een contract voor vijf jaar ondertekende[4].


Op 14 juni 2016 maakte de clubleiding bekend dat Ronald Koeman voor drie jaar had getekend als trainer-coach bij Everton. De club uit Liverpool betaalde een afkoopsom van ongeveer 6,4 miljoen euro aan Southampton[5]. Ook assistent-trainer en broer Erwin Koeman en fitnesstrainer Jan Kluitenberg maakten de overstap naar Goodison Park. Koeman volgde de ontslagen Spaanse trainer Roberto Martínez op. Hij moest vertrekken vanwege teleurstellende resultaten. De club uit Liverpool eindigde onder leiding van Martínez in het seizoen 2015/16 op de elfde plaats in de Premier League. Onder Koeman kende de club een bliksemstart in het seizoen 2016/17: na het 1-1 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur in de openingsronde werden de vijf volgende wedstrijden gewonnen, waaronder het League Cup-duel tegen Yeovil Town[6].


Koeman leidde de club in zijn eerste seizoen naar de verdienstelijke zevende plaats in de Premier League. Maar in zijn tweede jaar bij The Toffees kreeg hij de ploeg niet aan de praat, ondanks de terugkeer van de verloren zoon Wayne Rooney. Hij keerde in juli na dertien jaar Manchester United terug bij de tweede club van Liverpool, waar hij in zijn jonge jaren speelde. Het transferbedrag werd niet bekendgemaakt. Rooney debuteerde in 2002 voor The Toffees en was toen de op een na jongste speler uit de clubgeschiedenis.


Op 22 oktober 2017, een dag na de 5-2 nederlaag op eigen veld tegen Arsenal, nam de club per direct afscheid van Koeman[7]. Everton stond op dat moment op de achttiende plaats in de competitie en behaalde in de groepsfase van de UEFA Europa League pas één punt.


Het grote probleem voor Koeman was het vertrek van Lukaku, de Belgische aanvalsleider die in de zomer voor 85 miljoen euro werd verkocht aan het Manchester United van trainer José Mourinho. Het vertrek van de topscorer kon niet worden opgevangen. De Nederlandse trainer-coach spendeerde een slordige 140 miljoen pond (bijna 160 miljoen euro) aan nieuwe spelers. Zo kwam Davy Klaassen (27 miljoen euro) over van AFC Ajax en werd Gylfi Sigurdsson voor 50 miljoen euro, een recordbedrag voor Everton, gekocht van Swansea City.


De clubleiding stelde oudgediende Sam Allardyce aan als opvolger van Koeman. Everton bleef in de eerste zes wedstrijden onder diens leiding ongeslagen en klom naar de negende plaats in de Premier League[8]. Toch zette de club hem aan het einde van het seizoen op straat.[9] Hij had nog een contract voor een jaar.


Toen Allardyce begon, stond Everton dertiende. De voormalig bondscoach van het Engelse nationale team leidde de club uit Liverpool uiteindelijk naar de achtste plaats in de Premier League, maar de fans hadden veel kritiek op zijn behoudende speelwijze. "Sam gaf ons afgelopen seizoen tijdens een moeilijke periode wat stabiliteit en daar zijn we hem dankbaar voor", zei bestuursvoorzitter Denise Barrett-Baxendale. "We hebben besloten dat we deze zomer, als onderdeel van ons meerjarenplan, een nieuwe manager zullen benoemen."



Erelijst

















Competitie
Aantal
Jaren

Internationaal

Coppacoppe.pngEuropacup II
1x
1984/85

Nationaal

Premier league trophy icon (adjusted).pngEngels landskampioenschap
9x1890/91, 1914/15, 1927/28, 1931/32, 1938/39, 1962/63, 1969/70, 1984/85, 1986/87

FA Cup.pngFA Cup
5x1905/06, 1932/33, 1965/66, 1983/84, 1994/95

CommunityShield.pngFA Community Shield
9x1928, 1932, 1963, 1970, 1984, 1985, 1986, 1987, 1995


Eindklasseringen






















































































































































































































































































































Seizoen

ClubsDivisieDuelsWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
Tsch
1992–19931322Premier League421581953–555320.445
1993–19941722Premier League421282242–634422.876
1994–19951522Premier League4211171444–515031.291
1995–1996620Premier League3817101164–446135.435
1996–19971520Premier League3810121644–574236.186
1997–19981720Premier League389131641–564035.376
1998–19991420Premier League3811101742–474336.202
1999–20001320Premier League3812141259–495034.828
2000–20011620Premier League381191845–594234.135
2001–20021520Premier League3811101745–574333.530
2002–2003720Premier League381781348–495938.481
2003–20041720Premier League389121745–573938.837
2004–2005420Premier League381871345–466136.834
2005–20061120Premier League381481634–495036.860
2006–2007620Premier League3815131052–365836.739
2007–2008520Premier League381981155–336536.955
2008–2009520Premier League381712955–376335.710
2009–2010820Premier League381613960–496136.725
2010–2011720Premier League3813151051–455436.039
2011–2012720Premier League3815111250–405633.228
2012–2013620Premier League381615755–406336.356
2013–2014520Premier League38219861–397237.732
2014–20151120Premier League3812111548–504738.406
2015–20161120Premier League3811141359–554738.285
2016–2017720Premier League3817101162–446139.310
2017–2018820Premier League3813101544–584938.797
2018–2019820Premier League381591454–465431.030


Selectie 2018/19





























































































































































Nummer
Speler
Nationaliteit
Bij de club sinds
Vorige club

Doel

1

Jordan Pickford

Vlag van Engeland
2017

Vlag van Engeland Sunderland

22

Maarten Stekelenburg

Vlag van Nederland
2016

Vlag van Engeland Fulham

41

Mateusz Hewelt

Vlag van Engeland
2018

Vlag van Engeland Eigen Jeugd

Verdediging

2

Mason Holgate

Vlag van Engeland
2015

Vlag van Engeland Barnsley

3

Leighton Baines

Vlag van Engeland
2007

Vlag van Engeland Wigan Athletic

4

Michael Keane

Vlag van Engeland
2017

Vlag van Engeland Burnley

6

Phil Jagielka

Vlag van Engeland
2007

Vlag van Engeland Sheffield United

12

Lucas Digne

Vlag van Frankrijk
2018

Vlag van Spanje FC Barcelona

15

Cuco Martina

Vlag van Curaçao
2017

Vlag van Engeland Southampton

23

Séamus Coleman

Vlag van Ierland
2009

Vlag van Ierland Sligo Rovers

38

Matthew Pennington

Vlag van Engeland
2013

Vlag van Engeland Eigen Jeugd

43

Jonjoe Kenny

Vlag van Engeland
2014

Vlag van Engeland Eigen Jeugd

13

Yerry Mina

Vlag van Colombia
2018

Vlag van Spanje FC Barcelona

Middenveld

10

Gylfi Sigurðsson

Vlag van IJsland
2017

Vlag van Wales Swansea City

11

Theo Walcott

Vlag van Engeland
2018

Vlag van Engeland Arsenal

16

James McCarthy

Vlag van Ierland
2013

Vlag van Engeland Wigan Athletic

17

Idrissa Gueye

Vlag van Senegal
2016

Vlag van Engeland Aston Villa

18

Morgan Schneiderlin

Vlag van Frankrijk
2017

Vlag van Engeland Manchester United

21

Muhamed Bešić

Vlag van Bosnië en Herzegovina
2014

Vlag van Hongarije Ferencváros

26

Tom Davies

Vlag van Engeland
2016

Vlag van Engeland Eigen Jeugd

27

Nikola Vlašić

Vlag van Kroatië
2017

Vlag van Kroatië Hajduk Split

28

Kieran Dowell

Vlag van Kroatië
2014

Vlag van Engeland Eigen Jeugd

Aanval

7

Yannick Bolasie

Vlag van Congo-Kinshasa
2016

Vlag van Engeland Crystal Palace

9

Sandro Ramírez

Vlag van Spanje
2017

Vlag van Spanje Málaga CF

30

Richarlison

Vlag van Brazilië
2018

Vlag van Engeland Watford FC

19

Oumar Niasse

Vlag van Senegal
2016

Vlag van Rusland Lokomotiv Moskou

27

Nikola Vlašić

Vlag van Kroatië
2017

Vlag van Kroatië Hajduk Split

29

Dominic Calvert-Lewin

Vlag van Engeland
2016

Vlag van Engeland Sheffield United

31

Ademola Lookman

Vlag van Engeland
2017

Vlag van Engeland Charlton Athletic

14

Cenk Tosun

Vlag van Turkije
2018

Vlag van Turkije Beşiktaş JK


Everton in Europa



1rightarrow blue.svgZie Lijst van Europese wedstrijden van Everton FC voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Everton speelt sinds 1962 in diverse Europese competities. Hieronder staan de competities en in welke seizoenen de club deelnam:


  • Champions League
2005/06
  • Europacup I
1963/64, 1970/71
  • Europa League
2009/10, 2014/15, 2017/18
  • Europacup II
1966/67, 1984/85, 1995/96
  • UEFA Cup
1975/76, 1978/79, 1979/80, 2005/06, 2007/08, 2008/09
  • Intertoto Cup
-
  • Jaarbeursstedenbeker
1962/63, 1964/65, 1965/66


Bekende (oud-)spelers



1rightarrow blue.svgZie de lijst van spelers van Everton FC voor een opsomming van spelers die uitkwamen voor de club.



  • Yakubu Aiyegbeni

  • Daniel Amokachi

  • Mikel Arteta

  • Ibrahima Bakayoko

  • Alan Ball jr.

  • Michael Ball

  • Slaven Bilić

  • Tim Cahill

  • Edgar Chadwick

  • Olivier Dacourt

  • Dixie Dean

  • Landon Donovan

  • Thomas Gravesen

  • Dan Gosling

  • Tim Howard

  • Nikica Jelavić


  • Andrew Johnson

  • Lukas Jutkiewicz

  • Andrej Kantsjelskis

  • Brian Labone

  • Gary Lineker

  • Nigel Martyn

  • Phil Neville

  • Steven Pienaar

  • Tomasz Radzinski

  • Wayne Rooney

  • Louis Saha

  • Neville Southall

  • Gary Stevens

  • David Unsworth

  • Dave Watson

  • Ray Wilson


Nederlanders


  • Andy van der Meijde

  • Sander Westerveld

  • Raymond Atteveld

  • John Heitinga

  • Royston Drenthe

  • Maarten Stekelenburg

  • Davy Klaassen


Belgen


  • Kevin Mirallas

  • Romelu Lukaku

  • Marouane Fellaini

  • Pat Van Den Hauwe


Trainer-coaches


























































































































































































































Van
Tot
Naam

D

W

G

V

PPW
31.05.2018...
Vlag van Portugal Marco Silva

29.11.201716.05.2018
Vlag van Engeland Sam Allardyce
261079
1.42
24.10.201730.11.2017
Vlag van Engeland David Unsworth (interim)
8215
0.88
14.06.201623.10.2017
Vlag van Nederland Ronald Koeman
58241420
1.48
01.07.201312.05.2016
Vlag van Spanje Roberto Martínez
143613943
1.55
15.03.200230.06.2013
Vlag van Schotland David Moyes
516217139160
1.53
01.07.199813.03.2002
Vlag van Schotland Walter Smith
168535065
1.24
05.04.199731.05.1997
Vlag van Engeland Dave Watson (interim)
7133
0.86
10.11.199427.03.1997
Vlag van Engeland Joe Royle
123483936
1.49
08.01.199405.11.1994
Vlag van Wales Mike Walker
3561118
0.83
08.12.199303.01.1994
Vlag van Schotland Jimmy Gabriel (interim)
7016
0.14
10.11.199004.12.1993
Vlag van Engeland Howard Kendall
154583957
1.38
03.11.199009.11.1990
Vlag van Schotland Jimmy Gabriel (interim)
1100
3.00
01.07.198731.10.1990
Vlag van Engeland Colin Harvey
170725246
1.58
01.06.1981/27.06.199730.06.1987/30.06.1998
Vlag van Engeland Howard Kendall
3491768390
1.75
01.02.197706.05.1981
Vlag van Engeland Gordon Lee

10.01.197731.01.1977
Vlag van Engeland Steve Burtenshaw

01.07.197310.01.1977
Vlag van Noord-Ierland Billy Bingham

22.04.196107.04.1973
Vlag van Engeland Harry Catterick

01.10.195815.04.1961
Vlag van Ierland Johnny Carey

01.02.195630.09.1958
Vlag van Schotland Ian Buchan

01.09.194831.01.1956
Vlag van Engeland Cliff Britton

01.07.193931.08.1948
Vlag van Engeland Theo Kelly

01.08.190130.06.1918
Vlag van Engeland Will Cuff

01.07.188930.06.1901
Vlag van Engeland Dick Molyneux

01.07.188830.06.1889
Vlag van Engeland William Barclay


Bijnaam


Everton heeft als bijnaam The Toffees. Deze naam komt van het winkeltje Mother Nobblet's. Deze winkel verkocht snoepgoed waaronder de Everton Mint, en de Toffees. Het winkeltje stond tegenover de 'lock-up', het torentje dat te zien is in het embleem. Na afloop van de wedstrijd plachten Evertonsupporters naar het winkeltje te gaan om Everton Mints en Toffees te halen. Ook werd het winkeltje gebruikt om af te spreken voor en na de wedstrijd. Omdat alle Evertonsupporters altijd naar dat winkeltje toe gingen, werd Everton ermee geassocieerd. Men noemde Everton daarom uiteindelijk The Toffees.



Externe link



  • (en) Officiële website















Overgenomen van "https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Everton_FC&oldid=54431746"













Navigatiemenu



























(RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.384","walltime":"0.525","ppvisitednodes":"value":3289,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":51987,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":16182,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":10,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":7,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":3947,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":1,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 265.874 1 -total"," 34.31% 91.212 1 Sjabloon:Infobox_voetbalclub"," 31.20% 82.957 1 Sjabloon:Infobox_generiek"," 12.07% 32.089 1 Sjabloon:Navigatie_selectie_Everton_FC"," 10.99% 29.223 2 Sjabloon:Navigatie"," 10.74% 28.546 1 Sjabloon:Commonscat"," 5.84% 15.517 2 Sjabloon:Tenue_voetbal"," 5.79% 15.392 1 Sjabloon:Appendix"," 5.68% 15.108 27 Sjabloon:Voetbalelftal_speler"," 4.50% 11.967 1 Sjabloon:References"],"scribunto":"limitreport-timeusage":"value":"0.003","limit":"10.000","limitreport-memusage":"value":524103,"limit":52428800,"cachereport":"origin":"mw1316","timestamp":"20190824095008","ttl":2592000,"transientcontent":false););"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"Everton FC","url":"https://nl.wikipedia.org/wiki/Everton_FC","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q5794","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q5794","author":"@type":"Organization","name":"Contributors to Wikimedia projects","publisher":"@type":"Organization","name":"Wikimedia Foundation, Inc.","logo":"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png","datePublished":"2004-09-30T13:23:54Z","dateModified":"2019-08-24T09:50:15Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/Goodisonview1.JPG","headline":"voetbalteam uit Verenigd Koninkrijk"(RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgBackendResponseTime":102,"wgHostname":"mw1269"););

Popular posts from this blog

Kamusi Yaliyomo Aina za kamusi | Muundo wa kamusi | Faida za kamusi | Dhima ya picha katika kamusi | Marejeo | Tazama pia | Viungo vya nje | UrambazajiKuhusu kamusiGo-SwahiliWiki-KamusiKamusi ya Kiswahili na Kiingerezakuihariri na kuongeza habari

Swift 4 - func physicsWorld not invoked on collision? The Next CEO of Stack OverflowHow to call Objective-C code from Swift#ifdef replacement in the Swift language@selector() in Swift?#pragma mark in Swift?Swift for loop: for index, element in array?dispatch_after - GCD in Swift?Swift Beta performance: sorting arraysSplit a String into an array in Swift?The use of Swift 3 @objc inference in Swift 4 mode is deprecated?How to optimize UITableViewCell, because my UITableView lags

Access current req object everywhere in Node.js ExpressWhy are global variables considered bad practice? (node.js)Using req & res across functionsHow do I get the path to the current script with Node.js?What is Node.js' Connect, Express and “middleware”?Node.js w/ express error handling in callbackHow to access the GET parameters after “?” in Express?Modify Node.js req object parametersAccess “app” variable inside of ExpressJS/ConnectJS middleware?Node.js Express app - request objectAngular Http Module considered middleware?Session variables in ExpressJSAdd properties to the req object in expressjs with Typescript