Skip to main content

Свинина Зміст Виробництво та споживання | Розбирання свинячої туші | Примітки | Навігаційне менюАналітичний огляд ринку свинарства України за 2012 рік

М'ясопродуктиСвининаМ'ясопереробка


м'ясосвійських свиней201220122012хребтуокіст












Свинина




Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.






Перейти до навігації
Перейти до пошуку




Схема розбирання свинячої туші




Свинина мелена




Свинячі ніжки


Свинина — м'ясо з розібраних туш свійських свиней, яке використовують для приготування їжі.




Зміст





  • 1 Виробництво та споживання

    • 1.1 У світі


    • 1.2 В Україні



  • 2 Розбирання свинячої туші


  • 3 Примітки




Виробництво та споживання |



У світі |


Найбільші споживачі свинини 2012 року за даними Міністерства сільського господарства США:




















КраїнаОбсяг, тис. тонн
1Китай53 802
2Євросоюз20 382
3США8441
4Росія3208
5Бразилія2670

Найбільші експортери свинини 2012 року за даними Міністерства сільського господарства США:




















КраїнаОбсяг, тис. тонн
1США2441
2Євросоюз2165
3Канада1243
4Бразилія661
5Китай235

Найбільші імпортери свинини в 2012 році за даними Міністерства сільського господарства США:




















КраїнаОбсяг, тис. тонн
1Японія1259
2Росія1045
3Китай730
4Мексика706
5Корея502


В Україні |


2012 року обсяг імпорту свинини становив 289 тис. тонн; реалізації свиней на забій — 968,5 тис. тонн (у живій масі)[1].



Розбирання свинячої туші |


Перед розбиранням свинини, її розрубують на півтуші. З півтуш відокремлюють вирізку. Передня четвертина півтуші складається з шиї, лопатки, спинно — реберної частини.


При розбиранні передньої частини туші розрубують на такі частини:


  • лопаткову та шийні частини,

  • грудинку,

  • корейку.

Частина, що залишилася після відокремлення лопатки і шиї, називається коробкою. Щоб відокремити корейку, потрібно вздовж спинних і поперекових хребців з обох боків поперечних відростків прорізати м'якіть до основи ребра, вирубати хребет, перерубуючи його поперечні відростки і ребра біля основи спочатку з одного боку хребта, а потім з другого. Кожну половинку розрубують на дві частини — корейку і грудинку. Лінія розрізу проходить упоперек ребра паралельно хребту. Довжина ребер корейки не повинна бути більшою за 8 см. Зі свинної корейки відрізають шийну частину між четвертим і п'ятим ребрами.


Задню половину півтуші розділяють на окіст. Для цього кістки таза і крижові хрящі розпилюють або розрубують у поздовжньому напрямку. При розбиранні і обвалюванні свинини дістають лопатку, шию, корейку, грудинку, і тазостегнову частину. Кістки і сухожилки при обробці свинини І категорії становлять: м'ясної — 14 %, обрізної — 15,8 %, жирної — 12 %, втрати 0,8 %.



Примітки |




  1. Аналітичний огляд ринку свинарства України за 2012 рік









Отримано з https://uk.wikipedia.org/w/index.php?title=Свинина&oldid=25910924













Навігаційне меню



























(RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.032","walltime":"0.043","ppvisitednodes":"value":80,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":147,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":0,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":4,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":0,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":451,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":0,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 5.930 1 Шаблон:Reflist","100.00% 5.930 1 -total"],"cachereport":"origin":"mw1324","timestamp":"20190815224210","ttl":2592000,"transientcontent":false););"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"u0421u0432u0438u043du0438u043du0430","url":"https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B0","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q191768","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q191768","author":"@type":"Organization","name":"u0423u0447u0430u0441u043du0438u043au0438 u043fu0440u043eu0435u043au0442u0456u0432 u0412u0456u043au0456u043cu0435u0434u0456u0430","publisher":"@type":"Organization","name":"u0424u043eu043du0434 u0412u0456u043au0456u043cu0435u0434u0456u0430","logo":"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png","datePublished":"2009-02-23T17:40:11Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/uk/7/71/Carne_di_maiale.JPG"(RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgBackendResponseTime":121,"wgHostname":"mw1329"););

Popular posts from this blog

SQL error code 1064 with creating Laravel foreign keysForeign key constraints: When to use ON UPDATE and ON DELETEDropping column with foreign key Laravel error: General error: 1025 Error on renameLaravel SQL Can't create tableLaravel Migration foreign key errorLaravel php artisan migrate:refresh giving a syntax errorSQLSTATE[42S01]: Base table or view already exists or Base table or view already exists: 1050 Tableerror in migrating laravel file to xampp serverSyntax error or access violation: 1064:syntax to use near 'unsigned not null, modelName varchar(191) not null, title varchar(191) not nLaravel cannot create new table field in mysqlLaravel 5.7:Last migration creates table but is not registered in the migration table

위키백과:대문 둘러보기 메뉴기부 안내모바일판 대문크리에이티브 커먼즈 저작자표시-동일조건변경허락 3.0CebuanoDeutschEnglishEspañolFrançaisItaliano日本語NederlandsPolskiPortuguêsРусскийSvenskaTiếng ViệtWinaray中文العربيةCatalàفارسیSrpskiУкраїнськаБългарскиНохчийнČeštinaDanskEsperantoEuskaraSuomiעבריתMagyarՀայերենBahasa IndonesiaҚазақшаBaso MinangkabauBahasa MelayuBân-lâm-gúNorskRomânăSrpskohrvatskiSlovenčinaTürkçe

용인 삼성생명 블루밍스 목차 통계 역대 감독 선수단 응원단 경기장 같이 보기 외부 링크 둘러보기 메뉴samsungblueminx.comeh선수 명단용인 삼성생명 블루밍스용인 삼성생명 블루밍스ehsamsungblueminx.comeheheheh