Skip to main content

Свинина Зміст Виробництво та споживання | Розбирання свинячої туші | Примітки | Навігаційне менюАналітичний огляд ринку свинарства України за 2012 рік

М'ясопродуктиСвининаМ'ясопереробка


м'ясосвійських свиней201220122012хребтуокіст












Свинина




Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.






Перейти до навігації
Перейти до пошуку




Схема розбирання свинячої туші




Свинина мелена




Свинячі ніжки


Свинина — м'ясо з розібраних туш свійських свиней, яке використовують для приготування їжі.




Зміст





  • 1 Виробництво та споживання

    • 1.1 У світі


    • 1.2 В Україні



  • 2 Розбирання свинячої туші


  • 3 Примітки




Виробництво та споживання |



У світі |


Найбільші споживачі свинини 2012 року за даними Міністерства сільського господарства США:




















КраїнаОбсяг, тис. тонн
1Китай53 802
2Євросоюз20 382
3США8441
4Росія3208
5Бразилія2670

Найбільші експортери свинини 2012 року за даними Міністерства сільського господарства США:




















КраїнаОбсяг, тис. тонн
1США2441
2Євросоюз2165
3Канада1243
4Бразилія661
5Китай235

Найбільші імпортери свинини в 2012 році за даними Міністерства сільського господарства США:




















КраїнаОбсяг, тис. тонн
1Японія1259
2Росія1045
3Китай730
4Мексика706
5Корея502


В Україні |


2012 року обсяг імпорту свинини становив 289 тис. тонн; реалізації свиней на забій — 968,5 тис. тонн (у живій масі)[1].



Розбирання свинячої туші |


Перед розбиранням свинини, її розрубують на півтуші. З півтуш відокремлюють вирізку. Передня четвертина півтуші складається з шиї, лопатки, спинно — реберної частини.


При розбиранні передньої частини туші розрубують на такі частини:


  • лопаткову та шийні частини,

  • грудинку,

  • корейку.

Частина, що залишилася після відокремлення лопатки і шиї, називається коробкою. Щоб відокремити корейку, потрібно вздовж спинних і поперекових хребців з обох боків поперечних відростків прорізати м'якіть до основи ребра, вирубати хребет, перерубуючи його поперечні відростки і ребра біля основи спочатку з одного боку хребта, а потім з другого. Кожну половинку розрубують на дві частини — корейку і грудинку. Лінія розрізу проходить упоперек ребра паралельно хребту. Довжина ребер корейки не повинна бути більшою за 8 см. Зі свинної корейки відрізають шийну частину між четвертим і п'ятим ребрами.


Задню половину півтуші розділяють на окіст. Для цього кістки таза і крижові хрящі розпилюють або розрубують у поздовжньому напрямку. При розбиранні і обвалюванні свинини дістають лопатку, шию, корейку, грудинку, і тазостегнову частину. Кістки і сухожилки при обробці свинини І категорії становлять: м'ясної — 14 %, обрізної — 15,8 %, жирної — 12 %, втрати 0,8 %.



Примітки |




  1. Аналітичний огляд ринку свинарства України за 2012 рік









Отримано з https://uk.wikipedia.org/w/index.php?title=Свинина&oldid=25910924













Навігаційне меню



























(RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.032","walltime":"0.043","ppvisitednodes":"value":80,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":147,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":0,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":4,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":0,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":451,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":0,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 5.930 1 Шаблон:Reflist","100.00% 5.930 1 -total"],"cachereport":"origin":"mw1324","timestamp":"20190815224210","ttl":2592000,"transientcontent":false););"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"u0421u0432u0438u043du0438u043du0430","url":"https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B0","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q191768","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q191768","author":"@type":"Organization","name":"u0423u0447u0430u0441u043du0438u043au0438 u043fu0440u043eu0435u043au0442u0456u0432 u0412u0456u043au0456u043cu0435u0434u0456u0430","publisher":"@type":"Organization","name":"u0424u043eu043du0434 u0412u0456u043au0456u043cu0435u0434u0456u0430","logo":"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png","datePublished":"2009-02-23T17:40:11Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/uk/7/71/Carne_di_maiale.JPG"(RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgBackendResponseTime":121,"wgHostname":"mw1329"););

Popular posts from this blog

Kamusi Yaliyomo Aina za kamusi | Muundo wa kamusi | Faida za kamusi | Dhima ya picha katika kamusi | Marejeo | Tazama pia | Viungo vya nje | UrambazajiKuhusu kamusiGo-SwahiliWiki-KamusiKamusi ya Kiswahili na Kiingerezakuihariri na kuongeza habari

SQL error code 1064 with creating Laravel foreign keysForeign key constraints: When to use ON UPDATE and ON DELETEDropping column with foreign key Laravel error: General error: 1025 Error on renameLaravel SQL Can't create tableLaravel Migration foreign key errorLaravel php artisan migrate:refresh giving a syntax errorSQLSTATE[42S01]: Base table or view already exists or Base table or view already exists: 1050 Tableerror in migrating laravel file to xampp serverSyntax error or access violation: 1064:syntax to use near 'unsigned not null, modelName varchar(191) not null, title varchar(191) not nLaravel cannot create new table field in mysqlLaravel 5.7:Last migration creates table but is not registered in the migration table

은진 송씨 목차 역사 본관 분파 인물 조선 왕실과의 인척 관계 집성촌 항렬자 인구 같이 보기 각주 둘러보기 메뉴은진 송씨세종실록 149권, 지리지 충청도 공주목 은진현