Шошқа еті Тағы қараңыз Дереккөздер Бағыттау мәзірітолықтырып, дамыту
ШошқаХарамЕт
етЕуропагельминттерге
Шошқа еті
Jump to navigation
Jump to search
Шошқа еті - көптеген салқын тағамдар дайындауға пайдаланылатын ет. Өнделген ет көп уақыт сақталынады, себебі әр түрлі консерванттарды (тұз, селитра, эссенциялар, дәмдеуіштер) майлы болғандықтан жақсы сіңіреді. Шошқа еті, негізінен, Солтүстік және Орталық Еуропа халықтары арасында кеңінен тараған. Мұсылман елдерінде шошка еті де, майы да пайдаланылмайды. Шошқа етінің ішінде болатын гельминттерге байланысты оны жылумен мұқият өндеу қажет.[1]
Тағы қараңыз
- Шошқа етінің зияны
Дереккөздер
↑ Қазақ тілі терминдерінің салалық ғылыми түсіндірме сөздігі: К54 Қоғамдық тамақтандыру.— Алматы: "Мектеп" баспасы, 2007. — 232 бет.ISBN 9965-36-414-1
Бұл мақаланы Уикипедия сапа талаптарына лайықты болуы үшін уикилендіру қажет. |
Бұл — мақаланың бастамасы. Бұл мақаланы толықтырып, дамыту арқылы, Уикипедияға көмектесе аласыз. Бұл ескертуді дәлдеп ауыстыру қажет. |
Санат:
- Шошқа
- Харам
- Ет
(RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.088","walltime":"0.186","ppvisitednodes":"value":87,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":4614,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":204,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":6,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":0,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":686,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":0,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 51.975 1 -total"," 86.47% 44.944 1 Үлгі:Wikify"," 81.29% 42.252 1 Үлгі:Ambox"," 12.77% 6.637 1 Үлгі:Stub"," 7.37% 3.833 1 Үлгі:Stub-meta"],"scribunto":"limitreport-timeusage":"value":"0.015","limit":"10.000","limitreport-memusage":"value":788361,"limit":52428800,"cachereport":"origin":"mw1265","timestamp":"20190817081653","ttl":2592000,"transientcontent":false););"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"u0428u043eu0448u049bu0430 u0435u0442u0456","url":"https://kk.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%BE%D1%88%D2%9B%D0%B0_%D0%B5%D1%82%D1%96","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q191768","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q191768","author":"@type":"Organization","name":"Contributors to Wikimedia projects","publisher":"@type":"Organization","name":"Wikimedia Foundation, Inc.","logo":"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png","datePublished":"2011-07-15T06:55:12Z","dateModified":"2015-11-30T06:23:40Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/Chongqing_snout_-_Zhugongzui.jpg"(RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgBackendResponseTime":134,"wgHostname":"mw1320"););